Soms komt het voor dat er een witte rus kitten wordt geboren.
De Witte Rus is zuiver wit, met een roze neus en roze voetzooltjes: de ogen zijn beide groen, odd-eyed (één groen en één blauw oog) of beide blauw.

Ook de Witte Rus is een mooie variant van de Blauwe Rus.
Er zijn weinig russen liefhebbers van het ras die het ook leuk vinden om naast een Blauwe Rus ook een Witte Rus te hebben.
Dat is dan een moeilijke opgaaf, want blauw is al een klein voorkomend ras, de witte versies zijn helemaal moeilijk te vinden.
Er zijn over de hele wereld maar een handje vol fokkers die met de witte rus fokt, daardoor zijn ze wel heel speciaal en worden ze ook niet vaak gezien.

Omdat dit ras niet geaccepteerd is door de Fife en de CFA (maar wel door de TICA, de GCCF en de onafhankelijke verenigingen) en daardoor een heel klein ras is vraagt het fokken heel veel deskundigheid.
Zeker ook omdat bij witte katten nog wel eens doofheid voorkomt.
Om deze reden mag je nooit twee witte katten met elkaar kruisen.

Kittens hebben na de geboorte een blauwe kopvlek zo weet je dat ze uit een Witte en Blauwe Rus komen. Als ze dit niet hebben zijn ze vaak doof. Witte Russen moeten ook een Beartest (gehoortest bij de dierenarts) ondergaan.

Daarom is het verstandig hiervoor naar een goede fokker te gaan die weet wat hij aan het doen is en hoe hij de witte variant zorgvuldig moet fokken.